سبزکوش نگین

ارائه دهنده ماشین آلات کشاورزی، باغبانی و فضای سبز

سبزکوش نگین

ارائه دهنده ماشین آلات کشاورزی، باغبانی و فضای سبز

شرکت سبزکوش نگین فعالیت خود را از سال 1373 آغاز نمود و با اخذ نمایندگی محصولات GOLF از کمپانی Gutbrod آلمان، توانست گام های موفقی را در عرصه ماشین آلات کشاورزی، باغبانی و فضای سبز بردارد. اخد نمایندگی انحصاری کمپانی های معتبر جهان چون BCS و GGP و EUROSYSTEM ایتالیا، و همچنین AS و MTD آلمان،WEIMA و عرضه محصولات آنها همراه با ارائه خدمات پس از فروش، با بهره گیری از بیش از 6000 نوع قطعه یدکی، نشانگر موفقیت روز افزون این شرکت در سال های گذشته می باشد. همچنین تولید سمپاش های میکرونر، بذرپاش های دستی و موتوری و ثبت اختراع این محصولات، بیانگر جنبه دیگری از توانایی های فنی و مهندسی متخصصان شرکت سبزکوش نگین می باشد.

طبقه بندی موضوعی

۳ مطلب در آبان ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

دستگاه چندکاره، علفتراش یا حاشیه‌زن؟! هد نخ یا تیغه؟! فرمان حلقه‎‌ای یا دوچرخه‌ای؟! کدام انتخاب صحیح است؟ - بخش دوم

قدرت و راحتی در اجرای عملیات

دستگاه‌ علفتراش توان بالاتری در مقایسه با چمن‌زن و حاشیه‌زن دارد بنابراین به راحتی می‌تواند توده‌های بلند و متراکم علف‌های هرز را کوتاه کند. همچنین به راحتی می‌توان محل‌هایی را که در دسترس نیستند علفتراشی کرد. به هر حال، اغلب دستگاه‌های علفتراش وزن سنگینی هم دارند و در سطح وسیع موجب خستگی اپراتور می‌شوند. دستگاه علفتراش مجهز به شافت مستقیم برای کار طولانی مدت مناسب‌تر است و سیستم‌های لرزشگیر دستگاه با کاهش نیروی وارده به اپراتور خستگی را کاهش می‌دهند. استفاده از بند حمایل نیز به کنترل بهتر دستگاه و سبک‌تر شدن بار آن کمک می‌کند. اگر به طور مداوم باید علفتراشی کنید و کاربر حرفه‌ای هستید بهتر است دستگاه علفتراش نوع پشتی را برای کار انتخاب کنید.

 

 

سطح ایمنی و تجهیزات دستگاه

دستگاه‌های علفتراش بسیار پر قدرت هستند و اگر نکات ایمنی را رعایت نکنید با خطرات زیادی مواجه خواهید شد. هرگز از دستگاه فاقد بند حمایل استفاده نکنید و به یاد داشته باشید که دستگاه باید از محل فرمان یا دسته (حلقه‌ای یا دو چرخه‎‌ای) در دست گرفته شود. فرمان یا دسته امکان کنترل و هدایت دستگاه را برای شما فراهم می‌کند و نیز به عنوان مانعی که از بروز بسیاری آسیب‌ها پیش‌گیری می‌کند نباید از دستانتان رها شود. در حین کار همیشه از محافظ صورت و عینک ایمنی استفاده نمایید، چرا که چرخش تیغه با دور بالا می‌تواند اجسام مختلفی که با تیغه برخورد می‌کنند را به سمت شما پرتاب نماید. و همیشه مراقب افرادی که در اطرافتان هستند باشید که در فاصله ایمن از شما و دستگاه مستقر شده باشند.

 

پارامترهای شناختی مهم در انتخاب دستگاه‌های علفزن

 

توان موتور: هر چه توان موتور بیشتر باشد، در واقع موتور قوی‌تری برای دستگاه تعبیه شده است. توان بیشتر برای دستگاه به این معنی است که اپراتور قادر به استفاده از هدهای سنگین‌تری مانند هد کولتیواتوری است.

موتورهای دو زمانه: استفاده از موتورهای دو زمانه سه مزیت عمده را در دستگاه‌های علفزن به وجود می‌آورد:

1-      موتورهای دو زمانه از سوپاپ استفاده نمی‌کنند که موجب ساده‌تر شدن ساختار این موتورها و کاهش وزن آنها می‌شود.

2-     در موتورهای دو زمانه در هر بار چرخش میل‌لنگ، یک مرحله احتراق اجرا می‌شود که این موضوع سبب افزایش قابل توجه توان موتور می‌شود. در حالی که در موتورهای چهارزمانه با هر دو بار چرخش میل‌لنگ، یک مرحله احتراق انجام می‌شود.

3-    موتورهای دو زمانه می‌توانند در هر جهتی کار کنند بنابراین برای دستگاه‌های علفزن کارآمد خواهند بود. اما موتورهای چهارزمانه استاندارد ممکن است به واسطه جریان روغنی که در آن‌ها وجود دارد، تا زمانی که در جهت مناسب قرار نگرفته‌اند، به درستی کار نکنند.

شافت خمیده: دستگاه مجهز به شافت خمیده سبکتر است و استفاده از آن آسان‌تر است. این مدل از دستگاه‌ها مخصوص چمن‌زنی و علف‌زنی طراحی شده‌اند و برای استفاده در باغچه ایده‌آل هستند.

شافت مستقیم: دستگاه‌های مجهز به شاخت مستقیم برای کارهای وسیع و طولانی مدت پیشنهاد می‌شوند و موتورهای قوی‌تری دارند.

فرمان یا دسته: دستگاه‌های علفتراش مجهز به دو نوع فرمان شامل فرمان حلقه‌ای و فرمان دو چرخه‌ای هستند.

  • فرمان یا دسته حلقه‌ای: این نوع فرمان مناسب برای کار در محیط‌های کوچک و محدود و مکان‌هایی است که نیاز به دقت بیشتر دارند.
  • فرمان یا دسته دو چرخه‌ای: این نوع فرمان برای عملیات‌های وسیع بسیار مناسب است زیرا گردش نرم‌تری برای علفزنی فراهم می‌کند. همچنین برای نصب تیغه فلزی به شافت مناسب است.

 

مجموعه هد: امروزه برای کارهای مختلف انواع هد برش علف و چوب و حتی هد کولتیواتوری برای همزدن خاک وجود دارند و هر روزه بر تنوع کارهایی که می‌توان با این دستگاه‌ها انجام داد افزوده می‌شود.

نخ علفزن: انواع نخ علفزن مناسب برای شرایط کاری مختلف و انواع گیاهان و علف‌های هرز وجود دارد. طراحی نخ‌های علفزن در حال پیچیده‌تر شدن است و انواع نخ‌های جدیدی که به بازار معرفی می‌شوند در مواردی قابل مقایسه با تیغه‌ها در برش پاجوش‌ها نیز هستند با این مزیت که به دلیل انعطاف نخ، مشکلات استفاده از تیغه‌ها را نیز ندارند.

موثرترین ناحیه برش نخ علفزن در تصویر نشان داده شده است.

 

گردش نخ علفزن در دور بالا در حدود 6000 دور در دقیقه منجر به برش مناسب می‌شود به یاد داشته باشید که سرعت گردش کمتر از 4800 دور در دقیقه سبب افت کیفیت برش خواهد شد. به خصوص در انواع هدنخ اتوماتیک سرعت گردش پایین مانع از آزاد شدن طول مناسب نخ برای برش حجم علف می‌شود.

 

تیغه‌های فلزی: این تیغه‌ها در انواع مختلف برای انجام سنگین‌ترین عملیات‌های علفزنی استفاده می‌شوند.

استفاده از تیغه تیز: هر زمان که تیغه کند شد یا باید تیز شود یا باید تعویض شود. تیز کردن باید با ابزار و به روش صحیح انجام شود. برای مثال در تصویر توجه کنید، شعاع انحنای لازم مابین دو دندانه تیغه نشان داده شده است، تیز کردن تیغه نباید به صورتی باشد که این انحنا از بین رود. اگر در تیز کردن تیغه مهارت ندارید از تیز کردن آن صرف نظر کنید و تیغه را تعویض نمایید. تیز کردن دستی تیغه منجر به ایجاد دندانه‌های برش غیر متعادل خواهد شد و در نتیجه لرزش در زمان کار بالا می‌رود که خرابی سریع‌تر دستگاه را به دنبال خواهد داشت.

 

انواع تیغه‌ها را می‌توان روی دستگاه‎‌های علفتراش نصب کرد و توده‌های مختلف گیاهان را برید. دستگاه‌های علفزن به طور عمومی دوام بالایی دارند و اگر به طور مرتب سرویس و نگهداری شوند قابل اطمینان هستند. اما عمر تیغه‌ها وابسته به میزان استفاده از تیغه و شرایط کاری آن است. برای مثال، اگر تیغه در مجاور اجسام سخت نظیر سنگ کار کند و یا برای برش شاخه‌ها و ساقه‌های سخت استفاده شود باید روزانه تیغه را تیز کنید یا در صورت لزوم آن را تعویض نمایید. قبل از هر بار استفاده، باید از تیز بودن تیغه اطمینان حاصل کنید، چرا که کار کردن با تیغه کند می‌تواند منجر به بروز حادثه شود و نیز عمر دستگاه را کاهش می‌دهد. البته تیغه‌های الماسه قابل تیز کردن نیستند و در صورت کند شدن یا ریزش الماسه باید تعویض شوند.

توجه داشته باشید که زمان نصب تیغه‌ی اره‌ای، طرفی که برچسب دارد بالا باشد. اما تیغه‌های سه یا چهار دندانه در هر دو طرف قابل استفاده هستند. به یاد داشته باشید همیشه از تیغه مناسب برای کارتان استفاده کنید.

 

 

تیغه مناسب بر اساس موضع استفاده

 

 

 



  • سبزکوش نگین
  • ۰
  • ۰

دستگاه چندکاره، علفتراش یا حاشیه‌زن؟! هد نخ یا تیغه؟! فرمان حلقه‎‌ای یا دوچرخه‌ای؟! کدام انتخاب صحیح است؟ - بخش اول 

با توجه به تنوع بسیار بالای دستگاه‌های علفزن و چمن‌زن و نوآوری‌هایی که طراحان برای پسند بازار هر روزه در انواع این دستگاه‌ها پدید می‌آورند، انتخاب و استفاده بهینه از دستگاه نیازمند شناخت کافی است. در این مقاله به بررسی چند موضوع مهم در کمک به  مصرف‌کنندگان عزیز در انتخاب و استفاده از دستگاه برای عملیات علفزنی خواهیم پرداخت.

دستگاه مناسب کارمان و کاربری‌هایش را به درستی بشناسیم!

به طور کلی دستگاه‌های قابل حمل دوشی و پشتی علفزنی را می‌توان در سه گروه شامل دستگاه حاشیه‌زن، دستگاه علفتراش و دستگاه چندکاره دسته‌بندی کرد. دستگاه علفتراش و دستگاه حاشیه‌زن در ظاهر بسیار به هم شبیه هستند، اما انتهای شافت دستگاه حاشیه‌زن تنها هد نخ نصب می‌شود که برای برش چمن‌ و علف هرز تازه در کناره‌هایی که دستگاه چمن‌زن قابل استفاده نیست کاربرد دارد؛ در حالی که انتهای شافت دستگاه علفتراش علاوه بر هد نخ می‌توان انواع تیغه‌ را نیز نصب کرد و توده‌های بسیار متراکم علف، بوته‌های خشبی و حتی درختان تا قطر 10 سانتی‌متر (4 اینچ) را برید. دستگاه‌های علفتراش توان موتوری بالاتر (حجم موتور cc33 تا cc52) دارند و گاهی دستگاه همه کاره نیز محسوب می‌شوند. اما دستگاه حاشیه‌زن معمولا برقی و یا موتوری با حجم موتور cc26 است.

دستگاه‌های چند کاره شبیه به دستگاه علفتراش هستند و در واقع بخش موتور و شافت آنها یکی است. اما قابلیت نصب انواع بیشتری از هدها مانند هد شمشادزن، هد اره، هد کولتیواتوری و غیره را دارند و تنوع کاری بالاتری را برای کاربر فراهم می‌کنند. البته با ورود انواع هدهای عمومی (هد کولتیواتوری، هد اره، هد شمشادزنی و غیره) به بازار، دیگر نمی‌توان تفاوت چندانی بین این دو دستگاه قائل شد. و کم کم همه دستگاه‌های علفتراش به عنوان دستگاه‌های چندکاره کارایی خواهند داشت.

ایمنی و راحتی در استفاده

یکی از مسائل بسیار مهم در استفاده از دستگاه، آشنا بودن اپراتور با نکات استفاده ایمن و مخاطرات احتمالی در محیط کاری است. دستگاه‌های علفتراش بسیار پر قدرت هستند و اگر نکات ایمنی را رعایت نکنید با خطرات زیادی مواجه خواهید شد. در حین کار همیشه از محافظ صورت و عینک ایمنی استفاده نمایید، چرا که چرخش تیغه با دور بالا می‌تواند اجسام مختلفی که با تیغه برخورد می‌کنند را به سمت شما پرتاب نماید. و همیشه مراقب افرادی که در اطرافتان هستند باشید که در فاصله ایمن از شما و دستگاه مستقر شده باشند.

هرگز از دستگاه بدون بند حمایل استفاده نکنید و به یاد داشته باشید که دستگاه باید از محل فرمان یا دسته (حلقه‌ای یا دو چرخه‎‌ای) در دست گرفته شود. فرمان یا دسته امکان کنترل و هدایت دستگاه را برای شما فراهم می‌کند و نیز به عنوان مانعی که از بروز بسیاری آسیب‌ها پیش‌گیری می‌کند نباید از دستانتان رها شود.

توجه کنید! دستگاه علفتراش جهت برش معینی دارد، به این معنی که برای اجرای عملیات برش فقط از یک جهت باید عمل کنید. جهت گردش تیغه ساعتگرد است بنابراین اجرای عملیات برش باید از راست به چپ انجام شود. منطقه برش از نوک تیغه تا 90 درجه به سمت چپ است.

 

 

توجه کنید! اگر در حین کار به یک مانع سخت برخورد کنید، قطعا دستگاه ضربه برگشت را به شما وارد خواهد کرد. همیشه به جای حرکت گردشی از راست به چپ، تیغه را به طور آهسته وارد توده‌ی علف‌ها نمایید تا هد در مقابل علف‌ها درگیر شود.

خطر ضربه برگشت تیغه: برای پیشگیری از این مخاطره توجه داشته باشید:

  • با توجه به تصویر، برش آسان و راحت بدون ضربه برگشت با اجرای عملیات در قسمت مابین ساعت 8 تا 11 میسر می‌شود.

 

  • انجام عملیات برش با استفاده از قسمت مابین ساعت 12 تا 2 منجر به بروز مخاطرات جدی می‌شود.

عملیات‌های برش با استفاده از قسمت مابین ساعت 11 تا 12 و مابین ساعت 2 تا 5 فقط و فقط می‌تواند توسط اپراتور یا کاربر حرفه‌ای و متخصص انجام شود.

محافظ تیغه: در اثر ضربه برخورد ممکن است اجسام کوچک تر نظیر سنگ ریزه پرتاب شود، مراقب خودتان و افراد دیگری که در اطرافتان هستند باشید و از نصب صحیح محافظ تیغه اطمینان حاصل فرمایید.

اگر به طور حرفه‌ای از دستگاه علفتراش استفاده می‌‎کنید، به یاد داشته باشید که مخاطرات دیگری هم وجود دارند. سر و صدای موتور مشکلات شنوایی به وجود می‌آورد و لرزش دستگاه نیز می‌تواند آسیب همیشگی به دست‌ها برساند. نشت سوخت، داغ شدن بیش از حد و دود کردن موتور خطر آتش‌سوزی را به دنبال دارد.

در زمان کار با دستگاه حتما از تجهیزات ایمنی استفاده نمایید و لباس کار ایمن بپوشید.

 

 



  • سبزکوش نگین
  • ۰
  • ۰

برگ‌های پاییزی

استفاده مالچی بهتر است یا جمع کردن؟

 

از آنجایی که برگ‌های پاییزی به خودی خود در هوا محو نمی‌شوند، مجبوریم با روش‌هایی آن‌ها از سطح شهر یا باغات جمع‌آوری کنیم یا این که شاید بتوانیم کارهای مفیدتری هم با آن‌ها انجام بدهیم.

در این مقاله توصیه‌هایی داریم که به شما کمک می‌کند تا تصمیم بگیرید برگ‌هایتان را جمع‌آوری کنید یا آن‌ها را به صورت کود کمپوست یا مالچ استفاده کنید.

مزایای جمع کردن برگ‌ها

بسیاری از مردم تصمیم می‌گیرند تا برگ‌ها را جمع آوری کنند، این کار البته مزایایی دارد از جمله:

1-      جمع کردن برگ‌های سبب حفظ شدن زیبایی چمن و فضای سبز می‌شود و دیگر منظره زشت برگ‌های خاک گرفته و له شده را نمی‌بینیم.

2-     اگر برگ‌های زیادی روی چمن بریزند سبب خفگی چمن می‌شوند، نور خورشید به چمن ‌ها نمی‌رسد و بیماری‌های قارچی فراگیر می‌شود. جمع کردن برگ‌ها سبب می‌شود که چمن تنفس لازم را داشته باشد و نور کافی دریافت کند.

3-    جمع کردن در شرایطی که با درختان کاج مواجه هستیم که دسته‌های سوزنی برگ را روی چمن می‌ریزند عالی است. برگ‌های سوزنی کاج به سختی می‌پوسند و تبدیل به مالچ نمی‌شوند.

4-    بسیاری از کیسه‌های جمع‌آوری برگ توسط میکروب‌ها تجزیه می‌شوند[1]، بنابراین می‌توان آنها را همراه برگ‌ها پوساند.

5-    سرگرمی! از برگ‌های جمع‌آوری شده در تزیینات و طراحی منظره می‌توان استفاده کرد.

معایب جمع کردن برگ‌ها

جمع کردن برگ‌ها معایبی هم دارد:

1-      خرید کیسه و در برخی موارد هزینه‌های مصرفی از مهم‌ترین معایب جمع  کردن برگ‌ها هستند، به خصوص اگر با چند تن برگ مواجه باشید.

2-     جمع کردن برگ‌ها با چنگک و ریختن آن‌ها در کیسه کار خسته‌کننده و ملال آوری است.

3-    برگ‌ها منابع بازیافتی ارزشمندی برای چمن‌ها هستند. کیسه کردن برگ‌ها به جای تبدیل آن‌ها به مالچ، مواد مغذی بسیاری را که در برگ‌ها وجود دارد و می‌تواند به خاک برگرداند از دسترس خارج می‌کند.

4-    کیسه‌هایی که همراه با برگ‌ها تجزیه نمی‌شوند، مشکلات زیست محیطی قابل توجهی ایجاد خواهند کرد.

 

 

جمع کردن برگ‌ها در کیسه‌ی چمن‌زن

 

کیسه‌های برگ جمع کن چمن‌زن: روش دیگری که می‌توان برای جمع کردن برگ‌ها استفاده کرد، جمع کردن برگ‌ها با چمن‌زن است.

مزیت استفاده از این روش آن است که می‌توانید به طور هم‌زمان برگ‌ها، علف و چمن را خرد کنید و آن‌ها را جمع‌آوری نمایید. به هر حال، هنوز هم باید علف‌های خرد شده و خرده برگ‌ها را در جایی بریزید.

 

جمع کردن برگ‌ها با دستگاه برگ جمع‌کن

 

دستگاه‌های مکنده برگ روش دیگری برای جمع‌آوری برگ‌ها هستند. زمانی که با حجم نسبتا کمی از برگ یا بقایا مواجه هستید جارو کردن آنها به وسیله دستگاه‌های مکنده آسان است. دستگاه‌های مکنده دمنده و خرد کن شرکت سبز کوش نگین بهترین انتخاب برای جمع‌آوری برگ‌ها هستند.

فعالیت‌های مالچ‌سازی می‌تواند به کم کردن حجم برگ‌های جمع‌آوری شده کمک زیادی کند. اما اگر حجم برگ خیلی زیاد باشد خالی کردن دائمی مخزن برگ کاری خسته کننده خواهد بود.

 

دمنده مکنده یا بلوور  EBV260-3E

 

 

 

                                                           جاروی دمنده EB-500-E            

 

 

چوب خرد کن تمیز کننده چمن FYS-V65

 

مالچ چیست؟

حتما با انواع مالچ‌هایی که در پای بوته‌های گل و درختان روی سطح خاک ریخته می‌شود آشنا هستید. این روزها فقط مزایای کاربردی مالچ‌ها مطرح نیست و مالچ پاشی کاربردهای زینتی هم پیدا کرده‌اند.

مالچ به هر ماده‌ای گفته می‌شود که روی خاکی که بستر گیاه است پخش می‌شود، رطوبت خاک را برای گیاه حفظ می‌کند و پس از پوسیدن (در مورد مالچ‌های آلی)، مواد مغذی خود را به خاک می‌دهد. انواع مالچ می‌توانند از برگ، پیت، چمن، خرده چوب یا چیپس چوب و علوفه خرد شده تشکیل شده باشد. برای مثال مالچ چمنی از چمن‌های خرد شده در قطعات بسیار ریز تشگیل شده که در حین کوتاه کردن چمن بین چمن‌ها  و روی خاک ریخته می‌شود. مالچ چمنی پس از پوسیدن مواد مغذی خود را به خاک می‌دهد.

مزایای مالچ کردن برگ‌ها

متخصصان چمن معتقدند که هر زمان که تولید و  استفاده از مالچ ممکن بود از آن بهره ببرید. همانطور که در این مقاله ذکر شد، شما می‌تواند برگ‌ها را خرد کنید و با چمن خرد شده ترکیب کنید و مالچی مغذی تولید نمایید. بزرگ‌ترین مزیت مالچ کردن برگ‌ها برگرداندن مواد مغذی به خاک است. مزایای استفاده از برگ‌ها به صورت مالچ شامل:

 

 

1-      مالچ برگی مواد مغذی خوبی برای چمن فراهم می‌کند. به یاد داشته باشید که یک کود سبز خوب، مواد مغذی مناسبی را به خاک منتقل می‌کند و سلامت محیط کشت را حفظ می‌کند.

2-     مالچ همچنین به کم کردن رشد علف‌های هرز و کاهش تبخیر سطحی رطوبت خاک کمک می‌کند.

3-    مالچ کردن برگ‌ها در زمان و انرژی شما صرفه‌جویی می‌کند چرا که هم‌زمان دو عملیات چمن‌زنی و برداشت برگ‌ها را انجام می‌دهید.

4-    در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌شود چراکه پولی بابت کیسه یا خدمات شهرداری پرداخت نمی‌کنید.

معایب مالچ کردن برگ‌ها

1-      استفاده بیش از حد از مالچ هم خوب نیست. اگر مقدار برگی که روی چمن‌ها ریخته است بیش از اندازه زیاد است مالچ سازی نکنید.

2-     ریختن مقدار زیاد مالچ روی چمن سبب خفه شدن چمن می‌شود.

3-    مراقب آسیب دیدن چمن‌زن باشید. حجم زیاد برگ و چمن باعث گیر کردن مواد در دک چمن‌‎زن می‌شود. ارتفاع برگ‌ها فشار زیادی برای تیغه‌ی چمن‌زن به وجود می‌آورد طوری که نمی‌تواند عملیات برش و خرد کردن را به درستی انجام دهد.

 



[1] Biodegradable


  • سبزکوش نگین